دستورالعمل و استاندارد های نصب، بهره برداری و تعمیر و نگهداری انواع پست های هوایی توزیع برق دستوالعمل های توانیر.
ادامه: 3-2-6- انبارداي و حمل و نقل تابلوي فشار ضعيف پست برق هوایی
۱-3-2-6- انبارداري تابلو برق توزیع پست
در مورد تابلوهايي كه براي استفاده در محيط هاي با رطوبت و تغييرات دماي زياد در نظر گرفته شده اند اقدامات مناسب براي جلوگيري از تعريق زيان آور به عمل آيد.
2-3-2-6- حمل و نقل تابلو زیر ترانس
تابلو، طبق مشخصات فني خريدار در كارخانه سازنده مونتاژ و بعد از تكميل برگه آزمون هاي معمول (روتين ) كارخانه، به محل پست، حمل مي گردند. لذا براي جلوگيري از صدمات مكانيكي و يا تاثيرات محيطي ناشي از حمل و نقل و پياده كردن تابلو، بعد از ساخت بايستي به گونه اي مناسب بسته بندي شوند و برروي بسته بندي اطلاعات لازم از جمله نام شركت سازنده بايستي درج شده باشد. تابلو فشار ضعيف مي بايست برروي وسيله حمل كننده به صورت كامل مهار گردد و شتاب جهت حمل ثابت بوده و از حركت و توقف سريع و تكان هاي شديد جلوگيري گردد.
در هنگام حمل،تابلو را بايدبا نايلون حباب دار ويا كارتون پوشاند. زيرادر صورت ايجاد خراش بر روي بدنه،درشرايط رطوبت باعث فرسايش و زنگ زدگي در بدنه تابلو مي شود. براي تخليه تابلو از جرثقيل و يا ليفتراك استفاده شود. در صورت حمل با ليفتراك بايد از ليفتراكي استفاده شود كه طول شاخك هاي آن بزرگتر يا مساوي عمق تابلو باشد.
۴-2-6- انبارداري و حمل و نقل كات اوت فيوز و برقگير
۱-4-2-6- انبارداري
2-4-2-6- حمل و نقل كات اوت فيوز و برقگير
احتياط لازم جهت محافظت از تجهيز حين حمل و نقل صورت گيرد و همچنين لرزش ها هنگام حمل و نقل به حداقل برسد. بسته بندي قطعات بايد ضد آب بوده و برروي آن يك برچسب حاوي اطلاعات به شرح ذيل نصب گردد.
هشدار: بسته بندي ها با علامت د ستگاه هاي حساس " شكستني" و غيره علامت گذاري شود.
هشدار: بسته بندي محموله به گونه اي با شد كه از صدمات ناشي از جابجايي و انبار كردن در فضاي باز محفوظ بماند و داراي استحكام كافي باشد.
در اين بخش مراحل نصب و تجهيز انواع پست های هوايي تك پايه و دو پايه تشريح مي گردد. افراد داراي صلاحيت كه با پست هوايي آشنايي كامل دارند مي توانند آن را نصب كرده، مورد بررسي قرار دهند و سرويس و نگهداري آن را به عهده داشته باشند. فردی داراي صلاحيت فردي است كه مهارت هاي زير را داشته باشد.
قبل از تجهيز انواع پست های هوايي موارد زير به طور كلي بايد مورد بازرسي قرار گيرند:
مشخصات كلي پست هاي برق هوايي تك پايه از ديدگاه نصب به شرح زير است.
الف- نصب ترانس هوایی:
حداقل ارتفاع نصب سكوي ترانسفورماتور از سطح زمين 5/5 متر است.
ب- تابلو فشار ضعيف زیر ترانس برق:
تابلو فشار ضعيف، بسته به مسائلي همچون استفاده غير مجاز مي تواند در بالاي پايه قرار گيرد و يا در قسمت پايين آن واقع شود. كنتور مربوطه نيز با توجه به شرايط موجود و نظر طراح بالا و يا پايين تير برق و يا در منزل مشتركين قرار داده شود.(در صورت نصب لوازم اندازه گيري در ارتفاع زياد بر روي پايه براي قرائت كنتور نياز به بالابر است كه براي حل مشكل مي توان از فناوري قرائت از راه دور استفاده كرد. استفاده از تابلوي كنتور فلزي در بالا ي تير به ويژه در مناطق گرمسيري موجب صدمه ديدن ،كنتور و كاهش دقت اندازه گيري خواهد بود كه در اين موارد و در صورت اجبار مي توان از كنتورهاي outdoor و تابلوهاي غير فلزي استفاده كرد.)
ج- كات اوت فيوز و برقگير انواع پست هوایی
ارتفاع نصب كات اوت فيوز و برقگير با توجه به آرايش شبكه و رعايت فواصل مجاز از هادي خطوط و رعايت فاصله سكوي كات اوت فيوز و برقگير از سكوي زير ترانس تعيين مي گردد. در صورتي كه پست هوايي تك پايه در انتهاي خط ۲۰ كيلوولت با آرايش افقي و يا مثلثي نصب مي گردد. برقگيرها در بالاي پايه خط و كات اوت فيوز 125سانتيمتر پايين تر از برقگير نصب مي شود. اگر پست هوايي در زير خط عبوري با آرايش افقي و يا مثلثي نصب گردد. كات اوت فيوز و برقگير در فاصله 145سانتيمتري از بالاي پايه نصب مي شود.
در آرايش پرچمي يا عمودي سكوي كات اوت فيوز و برقگير با توجه به رعايت فواصل مجاز از هادي خطوط و همچنين با فاصله مناسب از سكوي ترانسفورماتور نصب مي شوند . همچنين مناسب ترين فاصله بين سكوي ترانسفورماتور تا سكوي كات اوت فيوز ۲۸۵ سانتيمتر است.
آرايش نصب تجهيزات در پست هاي هوايي تك پايه به دو حالت كلي زير تقسيم مي گردد:
دستورالعمل اجرايي تجهيزات مختلف پست هوايي تك پايه به تفكيك در ادامه ارائه شده است.
۱-1-3-6- پايه یا تیرک برق
براي كندن يك چاله تير به اندازه مناسب كه بتواند همه نيروها و گشتاور (لنگر)هاي وارده را تحمل كرده و پايه را در خاك استوار نگهدارد بايد موارد زير را در نظرگرفت:
معمول ترين روش نصب پايه هاي بتني دفن مستقيم آنها در خاك است. مقدار طول تير دفن شده در خاك با توجه به مقاومت جانبي خاك (جنس زمين) بدست مي آيد. قطر چاله اي كه كنده مي شود متناسب با اندازه قطر پايه مورد نظر كه بايد در چاله قرار گيرد است. يعني قطر چاله به اندازه اي باشد كه فضاي كافي در هر طرف پايه براي پر كردن اطراف و محكم نمودن آن و همچن ين براي مانور تير و قرار دادن آن در طول خط وجود داشته باشد. به عنوان يك قانون تجربي مي توان عمق گودال را برابر ۱۰ درصد طول تير به علاوه ۶۰ سانتيمتر در زمين معمولي در نظر گرفت.
عمق گودال در زمين هاي سخت و سنگي ۱۴ درصد طول تير در نظر گرفته مي شود. ابعاد جانبي گودال بايستي به گونه اي باشد كه در ته تير از هر طرف ۲۰ سانتيمتر فاصله وجود داشته باشد. ابعاد گودال مناسب جهت دفن تيرهاي بتني با توجه به مشخصات و جنس زمين به عنوان نمونه در جدول ( ۵) درج است.
نوع پايه
نوع پايه متناسب با ظرفيت و نحوه قرارگيري ترانسفورماتور تعيين مي گردد. در تجهيز پست هوايي تك پايه مجموعه پايه و ترانسفورماتور از پايدار استاتيكي و مكانيكي كمتري نسبت به پست هوايي دو پايه برخوردار است. لذا نياز به تعيين دقيق مشخصات پايه و ابعاد آن با توجه به شرايط منطقه است. در شرايط معمول، در نصب ترانسفورماتور تك پايه قدرت پايه ها مطابق جدول ( ۶) است.
جدول ( ۶): نوع پايه و نحوه قرارگيري تران سفورماتور
شكل ( ۲۱ ): اجراي فونداسيون و نصب پايه هاي بتوني
شكل ( ۲۲ ): نحوه سنگ چيني دور پايه براي مناطقي با احتمال آب گرفتگي
ادامه مطلب: دستورالعمل نصب تیر برق بتنی
صفحه قبل: دستورالعمل نصب پست و ترانس هوایی
شرکت آسان ژنراتور در زمینه دیزل ژنراتور وبرق صنعتی فعال می باشد. نوشته 1400/7/14