برای عملکردخوب دیزل ژنراتوروبا توجه به ورودی هوا اگزوز و خروجی دودو صداولرزش دیزل ژنراتورلازم است درطراحی اتاق دیزل ژنراتور درطبقه همکف یازیرزمین جانمایی شود.
نکاتی که باید در طراحی ساختمان اتاق دیزل ژنراتور مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:
1. تعیین اتاق دیزل ژنراتور: با توجه به ورودی هوا، اگزوز و خروجی دود، صدا و لرزش مجموعه دیزل ژنراتور، اتاق ماشین در صورت امکان ترجیحا در طبقه همکف یا زیرزمین قرار گیرد. با این حال، عملکرد ساختمان های بلند پیچیده تر است و میزان بهره برداری از فضا بالا است، به خصوص طبقه همکف که اغلب برای تجارت بیرونی (نمایشگاه و فروشگاه) استفاده می شود و منطقه ای طلایی است که اشغال آن برای ژنراتور امکانپذیرنیست. بنابراین، اتاق ژنراتور به طور کلی در طبقه زیرزمین واقع شود و نباید در طبقات بالایی یا منهای 2و خیلی پایین قرار گیرد. در این زمان، حل مشکل تهویه، ضد رطوبت، تخلیه دود، کاهش نویز و کاهش لرزش دستگاه بسیار مهم است. باید در طراحی به خوبی مدیریت شود.
در انتخاب سایت اتاق دستگاه دیزل ژنراتوربه نکات زیر توجه کنید:
آ. نباید در اتاقی بدون دیوار خارجی قرار گیرد و شرایط مساعدی را برای امتداد مجرای هوای گرم و لوله اگزوز به بیرون ایجاد کند.
ب سعی کنید از ورودی اصلی، نما و سایر قسمت های ساختمان خودداری کنید تا از تاثیر اگزوز دود و خروجی هوا جلوگیری کنید.
ج توجه به تاثیر صدا بر محیط زیست؛
د باید نزدیک ایستگاه فرعی ساختمان باشد، که برای سیم کشی، کاهش تلفات برق و تسهیل مدیریت عملیات مناسب است.
ه. نباید مستقیماً زیر توالت، حمام یا مکان های دیگری که اغلب آب در آن جمع می شود قرار گیرد.
2. چیدمان تجهیزات در اتاق ماشین: چیدمان تجهیزات باید بر اساس ظرفیت واحد و تعداد واحدها باشد و باید فشرده، مقرون به صرفه و معقول، ایمن و نگهداری آسان باشد.
هنگامی که تنها یک واحد در اتاق ژنراتور وجود دارد، اگر ظرفیت واحد 500 کیلووات یا کمتر باشد، به طور کلی اتاق کنترل وجود ندارد. در این زمان، صفحه توزیع برق و پانل کنترل به راحتی در انتهای ژنراتور یا سمت ژنراتور قرار می گیرند. الزامات کانال بهره برداری و نگهداری آن این است که فاصله جلوی صفحه از انتهای ژنراتور کمتر از 2 متر و فاصله جلو صفحه نمایش از سمت ژنراتور کمتر از 1.5 متر نباشد.
برای چندین واحد با ظرفیت واحد 500 کیلووات و بالاتر، یک اتاق کنترل باید با در نظر گرفتن راحتی عملیات و نگهداری، مدیریت و کنترل متمرکز فراهم شود. به طور کلی، پانل کنترل ژنراتور، سکوی عملیات واحد، ایستگاه کنترل برق (صفحه نمایش) و جعبه توزیع روشنایی در اتاق کنترل قرار می گیرند. چیدمان اتاق کنترل همانند الزامات فنی چیدمان اتاق توزیع فشار ضعیف می باشد.
در اتاق نصب دیزل ژنراتور، دستگاه باید به صورت افقی (عمودی) چیده شود، به طوری که خط مرکزی واحد عمود بر محور مرکزی اتاق ماشین، کارکرد و مدیریت آسان، خط لوله کوتاه و در طرح فشرده باشد. هنگامی که اتاق ژنراتور در مجاورت اتاق کنترل و توزیع برق قرار می گیرد، انتهای خروجی ژنراتور باید در نزدیکی اتاق کنترل و توزیع برق قرار گیرد.
3. انتخاب و نصب سیم های توزیع برق در اتاق ماشین: کابل های برق یا سیم های عایق بندی شده باید با توجه به محیط مرطوب در اتاق دیزل ژنراتور انتخاب شوند. سیم های سرب از ژنراتور به صفحه توزیع برق باید کابل های هسته مسی یا میله های اتوبوس بسته باشند. خطوط اندازه گیری کنترل الکتریکی قوی و خطوط تحریک باید کابل کنترل هسته مسی یا سیم هسته مسی باشد. سیمکشی کنترل، سیمکشی تحریک و سیمکشی برق باید در زیر زمین یا در امتداد ترانشه کابل گذاشته شود و وقتی از لوله فولادی برای توزیع برق استفاده میشود، میتوان خط تحریک و خط اصلی را در همان لوله سایید. روشنایی ثابت اتاق دیزل ژنراتور باید به منبع تغذیه اضطراری متصل شود.
4. زمین کردن اتاق ماشین: سه نوع زمین به طور کلی برای اتاق دیزل ژنراتور اعمال می شود:
آ. زمین کاری: اتصال به زمین نقطه خنثی ژنراتور.
ب زمین حفاظتی: زمین پوسته فلزی با تجهیزات الکتریکی معمولی بدون برق؛
ج اتصال به زمین ضد استاتیک: زمین کردن تجهیزات سیستم سوخت و خط لوله.
زمین های مختلف می توانند دستگاه ارت را با سایر زمین های ساختمان، به عنوان مثال، یک حالت اتصال زمین مشترک، به اشتراک بگذارند.
5. ذخیره سازی سوخت: باید یک مخزن سوخت روزانه برای 8 ساعت کار مداوم در اتاق ژنراتور یا در اتاق ذخیره روغن وجود داشته باشد. با این حال، زمانی که حجم روغن از 100 لیتر فراتر رفت، باید آن را در اتاق مخصوص نگهداری روغن با دیوار جداکننده نسوز در اتاق ماشین قرار داد.
6. شرایط ساخت و ساز عمران ماشین آلات: در طراحی عمران اتاق ماشین، طراح برق باید شرایط ساخت عمران را در اختیار طراح عمران قرار دهد. مفاد شرایط ساخت و ساز عمرانی به طور کلی دارای نکات زیر است:
آ. ارتفاع، طول و عرض اتاق ماشین باید مطابق با الزامات واحد باشد. برای واحدهای کوچک، اگر مخزن سوخت، جعبه کنترل الکتریکی و واحد متعلق به یک کل باشند، خط مرکزی واحد و محور مرکزی ماشینآلات منطبق باشند، باید کانال بازرسی و نگهداری 1.5 متر بین واحد وجود داشته باشد. و دیوار و رادیاتور باید تا حد امکان به دریچه خروجی هوای گرم نزدیک باشد. به این ترتیب می توان اندازه مورد نیاز طول، عرض و ارتفاع اتاق ژنراتور را محاسبه کرد.
ب برای نگه داشتن تجهیزات در داخل و خارج از در و پرسنل کشیک برای ورود و خروج، و تجهیزات در داخل و خارج برای اطمینان از اینکه واحد می تواند بیرون رانده شود. اگر شرایط محدود باشد، دری که تجهیزات وارد و خارج می شود نیز می تواند در کوچکی را برای ورود و خروج پرسنل باز کند. در محلی که از رادیاتور موتور دیزل استفاده می شود، دریچه اگزوز هوای گرم را بگذارید. اگر از مجموعه مولد هوا خنک کننده کلی استفاده نمی شود، یک سوراخ رزرو شده برای عبور لوله آب خنک کننده از کف بگذارید.
ج با توجه به ارتفاع دستگاه و جهت خروج دود، پوشش کانال لوله اگزوز باید روی دیوار تعبیه شود.
د با توجه به وزن واحد، ساخت و ساز عمران باید فونداسیون مربوطه را انجام دهد و با توجه به اندازه شاسی واحد، بلکه پایه مربوطه را نیز ایجاد کند، سوراخ پیچ زاویه مدفون را رزرو کند.
ه. با توجه به موقعیت خط ورودی و خروجی و جعبه کنترل الکتریکی، ترانشه کابل یا لوله تعبیه شده را تنظیم کنید.
f. هوای ورودی و خروجی موتورخانه را نباید روی یک دیوار قرار داد تا از اتصال کوتاه جریان هوا و تأثیر اتلاف گرما جلوگیری شود. اما در صورت وجود مشکل، خروجی هوا باید در قسمت بالا و ورودی هوا در قسمت پایین باشد و فاصله بین این دو باید بیش از 2 متر باشد. مساحت خروجی هوا نباید کمتر از 1.5 برابر مساحت رادیاتور موتور دیزل باشد. مساحت ورودی هوا نباید کمتر از 1.8 برابر مساحت رادیاتور موتور دیزل باشد. در منطقه سرد باید به تأثیر ورودی هوا و خروجی هوا بر دمای اتاق ماشین توجه شود تا از تأثیر دمای پایین در اتاق ماشین بر راه اندازی دستگاه جلوگیری شود. درب هوا را می توان در محل اتصال بین tuyere و outdoor تنظیم کرد که معمولاً بسته است و می تواند به طور خودکار در هنگام کار کردن دستگاه روشن شود.