دیزل ژنراتورها از ترکیبی از یک ژنراتور الکتریکی و یک موتور دیزل برای تولید برق استفاده می کنند.

انواع دیزل ژنراتور چیست؟
انواع دیزل ژنراتور چیست؟

انواع دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتورها از ترکیبی از یک ژنراتور الکتریکی و یک موتور دیزل برای تولید برق استفاده می کنند.

انواع دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتورها ماشین های بسیار مفیدی هستند که با سوزاندن سوخت دیزل برق تولید می کنند. این ماشین ها از ترکیبی از یک ژنراتور الکتریکی و یک موتور دیزل برای تولید برق استفاده می کنند. دیزل ژنراتورها مقداری از انرژی شیمیایی موجود در سوخت دیزل را از طریق احتراق به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. این انرژی مکانیکی سپس یک میل لنگ را چرخانده و برق تولید می کند.

بارهای الکتریکی با حرکت سیم در یک میدان مغناطیسی در سیم القا می شوند. در یک کاربرد ژنراتور الکتریکی ، دو آهنربای قطبی معمولاً میدان مغناطیسی را تولید می کنند. سپس یک سیم به دور میل لنگ دیزل ژنراتور بارها پیچیده می شود که بین مغناطیسی ها و در میدان مغناطیسی قرار می گیرد. هنگامی که موتور دیزل میل لنگ را می چرخاند ، سیم ها سپس در سراسر میدان مغناطیسی حرکت میکنند ، که می تواند بارهای الکتریکی را در مدار القا کند.

یک قانون کلی این است که دیزل ژنراتور از هر کیلووات ساعت تولید شده 0.4 لیتر گازوئیل استفاده خواهد کرد. موتور دیزلی مورد استفاده در اصل یک موتور احتراق داخلی است. برخلاف موتور بنزینی ، موتور دیزلی از گرمای فشرده سازی برای اشتعال و سوختن سوختی که به محفظه تزریق تزریق شده استفاده می کند.

به طور کلی ، موتورهای دیزلی بیشترین بازده گرمایی را نسبت به هر موتور احتراق داخلی دارند ، که به شما امکان دستیابی به درصد تقریبی بازده کارنو را می دهد. موتورهای دیزلی می توانند از بسیاری مشتقات روغن خام کار کنند. سوختهایی که موتور دیزل ممکن است برای احتراق استفاده کند شامل گاز طبیعی ، الکلها ، بنزین ، گاز چوب و گازوئیل است.  

  • تطبیق پذیری

ژنراتورهای دیزل در بسیاری از برنامه های کاربردی همه کاره در سراسر جهان استفاده می شود. به طور معمول آنها در مکان های روستایی که به شبکه برق متصل هستند راه اندازی می شوند و می توانند به عنوان منبع اصلی برق یا برای سیستم پشتیبان استفاده شوند. از ژنراتورهای دیزل می توان برای جبران نیاز به حداکثر قدرت در شبکه استفاده کرد.

زیرا می توان آنها را بدون ایجاد زمان تأخیر به سرعت روشن و خاموش کرد. ژنراتورهای مورد استفاده در تنظیمات مسکونی می توانند از 8 تا 30 کیلووات باشند در حالی که ژنراتورهای مورد استفاده برای تنظیمات تجاری از 8 کیلووات تا 2000 کیلووات متغیر هستند. کشتی های بزرگ همچنین از ژنراتورهای دیزلی برای اهداف کمکی نیرو استفاده می کنند که می تواند از چراغ ها ، فن ها و کلیدها تا تکمیل نیرو به سیستم پیشرانه باشد.

  • آلایندگی

سوزاندن دیزل یا سایر سوخت ها باعث ایجاد گازهای خروجی می شود. دیزل ژنراتورها دی اکسید کربن (CO2) ، اکسید نیتروژن (NOx) و ذرات معلق تولید می کنند. این ژنراتورها این را در جو آزاد می کنند و کیفیت هوا را در مناطق نزدیک به طور قابل توجهی کاهش می دهند. هر لیتر سوخت 0.73 کیلوگرم کربن خالص ، 2.6 کیلوگرم دی اکسید کربن آزاد شده در هر لیتر سوخت دیزل دارد.

  • دیزل ژنراتور چگونه استفاده می شود؟

موتور دیزلی دینام را می چرخاند و جریان الکتریکی AC ایجاد می کند. این برای تأمین انرژی تجهیزات الکتریکی استفاده می شود. می توان از آنها برای تهیه طیف وسیعی از برنامه ها مانند مدارس ، بیمارستان ها ، کارخانه ها و خانه ها استفاده کرد. آنها می توانند به عنوان منبع اصلی برق یا در صورت قطع برق استفاده شوند. ژنراتورها براساس برنامه دارای رتبه بندی مختلف هستند ، چهار رتبه بندی اصلی وجود دارد.

حالت آماده به کار اضطراری (ESP) و توان محدود زمان (LTP) برای برنامه های آماده به کار ، پیوسته (COP) و قدرت با نرخ اولیه (PRP) هنگامی که به عنوان منبع اصلی برق استفاده می شود. هر رتبه بندی با ساعت و ضریب بار محدود می شود.

ژنراتورها وقتی به عنوان آماده به کار استفاده می شوند ، معمولاً چیزی به نام Transfer Switch دارند. این وسیله مکانیکی است که همزمان با منبع تغذیه شبکه ، اتصال ژنراتور به بار را متوقف می کند. هنگامی که برق شبکه وجود دارد ، اتصال همزمان یک ژنراتور باید با کنترل های ویژه انجام شود تا آنها به طور موازی کار کنند. بدون این سیستم کنترل ، ممکن است آسیب جدی به ژنراتور وارد شود و منجر به آتش سوزی شود.

هنگامی که منبع تغذیه از کار افتاد ، اتصال یک ژنراتور بدون جدا کردن آن از شبکه منجر به تغذیه مجدد شبکه می شود - به طور بالقوه کسی کشته می شود که در برقراری مجدد منبع برق کار می کند و احتمالاً هنگام بازگشت برق به ژنراتور شما آسیب می رساند.

هنگامی که به عنوان منبع اصلی برق استفاده می شود (به عنوان مثال وقتی منبع تغذیه برق وجود ندارد یا شبکه برای استفاده از آن بسیار ضعیف است) از این به عنوان "حالت جزیره ای" یاد می شود. در مواردی که نیازهای بزرگتری برای برق وجود دارد ، می توان چندین واحد کوچکتر را با استفاده از فرایندی که به عنوان سنکرون کردن شناخته می شود ، به طور موازی به یکدیگر متصل کرد.

  • آیا ژنراتورها نیاز به نگهداری دارند؟

 دیزل ژنراتورها در فواصل منظم به تعمیر و نگهداری معمول روتین احتیاج دارند. این به تولید کننده بستگی دارد ، اما مهمترین موردی که باید به طور معمول سرویس شود موتور است. موتورها به طور معمول پس از 250 یا 500 ساعت نیاز به سرویس دارند ، اما فاصله سرویس توسط سازنده موتور مشخص می شود.

اگر این مسئله را به اتومبیل ربط دهید ، با سرعت 50 مایل در ساعت یا 80 کیلومتر در ساعت ، در 500 ساعت رانندگی ، معادل 25000 مایل یا 40،000 کیلومتر خواهد بود! به طور معمول در یک سرویس معمول ، شما یک بررسی کامل از فیلتر هوا ، فیلتر روغن و فیلتر سوخت را عوض می کنید ، روغن و برخی از تسمه ها را تغییر می دهید ، مانند تسمه فن رادیاتور و تسمه دینام شارژ انجام می دهید.

حفظ و نگهداری ژنراتور خود بخش مهمی در اطمینان از تأمین انرژی الکتریکی در صورت نیاز به آن است.

  • سازندگان برتر دیزل ژنراتور

  1. Caterpillar
  2. Cummins
  3. Perkins
  4. John Deere
  5. MTU
  6. Kohler
  7. Generac
  8. SWP

علاوه بر این سازندگان شرکتهایی مانند، ولوو ، زیمنس ، دویتس، لوول ،دوسان، بادوین و....  نیز جزء برندهای معروف دیزل ژنراتور در دنیا هستند.

انواع ژنراتور

بر حسب کاربرد، کارخانجات سازنده ژنراتورچهار نوع را پیشنهاد می‌دهند: اضطراری، پرایم، دائم و چند منظوره. ژنراتور باید توان مورد نیاز پیش‌ بینی شده معتبر را بدون آسیب فراهم کند این امر با دادن یک یا چند رتبه به ژنراتور بدست می‌آید.

  • ژنراتور اضطراری (Standby) 

در حالت قطع برق شهری به صورت خودکار اقدام به تأمین برق مشترکین می‌کند. یک مدل از ژنراتور به صورت استندبای ژنراتور ممکن است لازم باشد تا فقط چندساعت در ماه عمل کند اما مدل‌های دیگری از ژنراتورهای پرایم هستند که باید به صورت پیوسته عمل کنند. زمانی که یک ژنراتور جایگزین راه می‌افتد، ممکن است با شرایطی بخصوص عمل کند مانند ۱۰٪ بار اضافه که در طی زمان فعالیت می‌تواند منظور شود.

ژنراتوری با مدل یکسان می‌تواند مرتبه بالاتری را برای سرویس جایگزین راه‌اندازی کند که آن برای امور پیوسته‌است. شرکت‌های سازنده بر طبق توافق جهانی برای هر ژنراتور رتبه‌ای قائل می‌شوند. این رتبه‌بندی‌های استاندارد تعریف می‌شود تا اجازه انتخاب صحیح را بدهد و مقایسه خوبی بین سازنده‌ها صورت گیرد تا از عملکرد نادرست ماشین جلوگیری کند و راهنمای طراحان باشد.

  • ژنراتور پایه (Prime) ]

ژنراتور پایه معمولاً در اماکنی که موقتاً به برق نیاز دارند به کار می‌آیند. مانند اردوگاه‌ها، نمایشگاه‌ها، اکتشاف معادن و کمپ‌ها. نباید در کاربردهای ساخت توان استفاده شود. خروجی موجود با بار متفاوت برای یک زمان نامحدود است. عموماً پیک تقاضای۱۰۰٪ رتبه اولیه ekW را با ۱۰٪ ظرفیت بار اضافی برای استفاده در موقعیت‌های ضروری برای ماکزیمم یک ساعت در ۱۲ ساعت را داراست.

۱۰٪ ظرفیت اضافه بار برای زمان محدودی در دسترس است. (معادل با توان اولیه و مطابق با ISO۸۵۲۸و توان اضافی مطابق با ISO3046 AS2789, DIN6271, and BS5514) این رتبه برای تمامی مدل‌های ژنراتور قابل استفاده نیست.

کاربردهای نوعی – جایی که ژنراتور تنها مرجع توان باشد برای ارتباط راه دور با معادن، سایت‌های ساختمانی، زمین برگزاری نمایشگاه و فستیوال و غیره است.

  • ژنراتور دائم کار (Continuous) 

ژنراتور دائم کار برای امور نیروگاهی یا برق سراسری هستند. قابل کاربرد در فراهم کردن توان پیوسته برای یک بار ثابت تا رتبه کامل خروجی برای زمان‌های نامحدود است. هیچ قابلیت جانشین شدن اضافه باری برای این رتبه در دسترس نیست. توزیع کننده‌های مجاز شده مشارکتی برای رتبه‌بندی معادلند با توان پیوسته مطابق با ISO8528, ISO3046, AS2789, DIN6271, and BS5514

این رتبه‌بندی قابل اجرا بر روی تمامی ژنراتورها نیست. کاربردهای نوعی- این ژنراتور بار یکسان پیوسته را راه‌اندازی می‌کند یا به موازات توان مصرفی پیوسته و اصلی برای ماکزیمم سطح مجاز ۸۷۶۰ ساعت در سال واقع می‌شوند. همچنین ممکن است برای برش پیک / پشتیبانی شبکه حتی از طریق اعمال برای ۲۰۰ ساعت در سال اتفاق بیفتد.

  • ژنراتور چند منظوره 

توصیه می‌شود برای کاربردهای با رویکرد اقتصادی از این نوع ژنراتورها استفاده نشود. مثلاً لزومی ندارد یک مولد دائم دارای تابلوی کنترل اتوماتیک ژنراتور در زمان قطع برق شهر باشد. به هر حال، معمولاً یک فرض معمول این است که اگر یک ژنراتور در حالت اضطراری ۱۰۰۰ کیلووات باشد، در حالت پایه و دائم به ۸۵۰ و ۸۰۰ کیلووات اکتفا شود. معمولاً نحوه باردهی مولد در دفترچه مشخصات مولدها وجود دارد.

  • خرابی‌های موتور

دیزل ژنراتور می‌تواند از مسائلی سوء مانند رسوبات داخلی (غالباً به رسوب در سوراخ‌ها و ستون باز می‌شود) و تجمع کربن آسیب ببیند.

انواع دیزل ژنراتور چیست

موتور با سوخت گازویل ساخت شرکت یانمار Yanmar

به صورت ایدئال موتورهای دیزل باید در حداقل ۲۵ تا ۳۰٪ بار ماکزیمم بار خود راه‌اندازی شوند. دوره‌های کوتاه مدت بار کم در حال اجرا هستند و این اجازه را می‌دهد تا مجموعه با بار کامل یا نزدیک به بار کامل بر یک مبنای منظم آماده شود.

رسوبات داخلی و تجمع کربن به این دلیل است که دوره‌های طولانی با بار کم مورد استفاده قرار گرفته‌است.

راه‌اندازی یک موتور با بار کم سبب فشارهای استوانه‌ای کم می‌شود و در نتیجه رینگ پیستون به صورت ضعیفی بسته می‌شود زیرا بستگی به فشار گاز نیرو در برابر فیلم روغن بر روی سوراخ‌ها برای شکل‌دهی مهر و موم دارد. فشار سیلندری کم سبب احتراق ضعیف، فشار کم حاصل از احتراق کم و دما می‌شود.

احتراق ناقص سبب شکل‌گیری دوده و پس ماند سوخت نسوخته می‌شود که مسیر رینگ‌های پیستون را بسته و می‌چسباند و سبب کاهش شدید در کارایی مهر و موم کردن می‌شود و فشار کم ابتدایی را تشدید می‌کند. رسوب‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که گازهای گرم احتراقی به صورت ضعیفی می‌وزند و رینگ پیستون را مسدود می‌کنند و سبب نیاز به روغن کاری بر روی دیواره‌های استوانه‌ای به دلیل «سوخت ناگهانی» می‌شوند و دوده‌هایی لعاب مانند ایجاد می‌کنند که سوراخ روان می‌شود.

کربن سخت از احتراق ضعیف شکل می‌گیرد و بسیار خراشنده و ساینده است، سپس سبب افزایش مصرف سوخت می‌شود (دود آبی)، انتظار می‌رود که انسداد پیستون و فشار حفظ شود. سپس سوخت محترق نشده از عقب رینگ پیستون نشت می‌کند و روغن کاری سرایت می‌کند. سوختن ناقص باعث می‌شود که تزریق‌کننده‌ها به وسیلهٔ دوده مسدود شوند و باعث وخامت بیشتر در احتراق و دودهای سیاه رنگ می‌شود.

مشکلی که با شکل‌گیری اسیدها در روغن موتور افزایش یافته‌است، به وسیلهٔ آب غلیظ شده و احتراق به وسیلهٔ محصولاتی است که باید به صورت نرمال در دمای بالاتر جوش آیند. این ساخت اسیدی (جوهری) در روغن-کاری باعث کندی می‌شود اما بی‌نهایت فرسایش مخرب برای سطح یاتاقان دارد.

چرخه تنزل به این معناست که موتور بزودی به‌طور تغییرناپذیری آسیب می‌ بیند و ممکن است هرگز شروع بکار نکند و زمان طولانی تری قادر نخواهد بود که به تمام توان زمانی که نیازمند است، دست یابد. استفاده تحت بار زیر حد مجاز به‌ناچار نه تنها باعث دود سفید از سوخت نسوخته می‌شود بلکه با گذشت زمان‌های بیشتر، با دود آبی روغن کاری سوخته نشتی از رینگ‌های پیستون قدیمی آسیب دیده همراه خواهد شد.

دود سیاه ژنراتور نیز حاصل از خرابی انژکتورها است. این آلودگی برای محیط زیست و موتور مناسب نیست.

ایجاد رسوبات یا کربن اتفاق افتاده‌است. این مسئله می‌تواند با سلب موتور و دوباره نفوذ کردن در سوراخ‌های سیلندر، لغو کردن‌ها، تمیز کردن و دکک کردن اتاقک‌های احتراق، نازل‌های تزریق‌کننده سوخت و سوپاپ‌ها قابل درمان است. اگر در مراحل اولیه شناسایی شود، راه‌اندازی موتور در ماکزیمم بار خود برای افزایش فشار داخلی و دما اجازه می‌دهد که رینگ‌های پیستون به زحمت رسوب کنند و اجازه می‌دهد تا تجمع تدریجی کربن سوخته شود.

به هرحال اگر این رسوبات پیشروی کند تا مرحله‌ای است که رینگ‌های پیستون داخل شیارهایشان را تصرف کنند. این عمل هیچ تأثیری نخواهد داشت. از این وضعیت می‌توان با انتخاب دقیق مجموعه ژنراتور مطابق با دستورالعمل چاپ شده سازندگان جلوگیری کرد.

برای مجموعه ژنراتورهایی که کاربرد اضطراری دارند، استفاده از بار پشتیبانی شده برای انجام آزمایش می‌تواند غیر عملی باشد. برای انجام آزمایش می‌توان از یک بانک بار موقت یا دائم استفاده کرد. گاهی اوقات تابلو را می‌توان به گونه‌ای طراحی کرد تا به مجموعه‌ای برای تغذیه توان از شبکه برای انجام آزمایش بار اجازه دهد.

بهترین راه حل استفاده از لود بانک است تا حداقل یک بار در سال دستگاه با توان ۱۰۰٪به مدت ۱ ساعت استفاده سود تا رسوبات ناشی از احتراق ناقص سوخته و از موتور خارج شوند.

 

انواع مدلهای دیزل ژنراتور در ایران

تهران-تقریبا تاریخ اختراع اولین مولد برق به زمان کشف انرژی الکتریسیته بر می گردد. با پیشرفت تکنولوژی، وسایل زیادی از زندگی انسان خارج شده اند و جای خود را به تکنولوژی های برتر داده اند. سال‌ها است که مولدهای برق، وارد زندگی انسان شده‌اند. تقریباً تاریخ اختراع اولین مولد برق به زمان کشف انرژی الکتریسیته بر می‌گردد.

با پیشرفت تکنولوژی، وسایل زیادی از زندگی انسان خارج شده‌اند و جای خود را به تکنولوژی‌های برتر داده‌اند، با این حال دیزل ژنراتورها همچنان تقریباً با همان ساختار پایه اولیه خود در میان ما وجود دارند و نقش اساسی بازی می‌کنند. در این مقاله برآن شدیم تا برندهای معروف این دستگاه‌های مهم را معرفی و بررسی کنیم.

  • دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور همان درواقع نوعی مولد برق است. از دیزل ژنراتور برای تولید برق در مکان‌های دور افتاده استفاده می‌شود. البته مهمترین استفاده دیزل ژنراتورها در تأمین برق اضراری است. مراکز نظامی و بیمارستان‌ها از جمله بخش‌هایی هستند که تقریباً همگی به یک یا چند دیزل ژنراتور مجهزند.

همان طور که از نام دیزل ژنراتور مشخص است، این دستگاه از دو قسمت اساسی تشکیل شده است. موتور دیزل و ژنراتور یا همان آلترناتور. البته تمام مولدهای برق فقط با گازوئیل کار نمی‌کنند. مولدهایی هم وجود دارند که از گاز شهری ویا بنزین برای تولید برق استفاده می‌کنند.

معمولاً دیزل ژنراتور، به صورت یکجا خریداری نمی‌شوند. روش خرید دیزل ژنراتور به این صورت است که شما باید با توجه به میزان قدرت مورد نیاز خود اقدام به خرید یک موتور دیزل و یک دستگاه ژنراتور بفرمائید. در این قسمت مشاوره با یک کارشناس خبره حتماً لازم است. با این حال بهتر است شما با برندهای معروف موتورهای دیزل و ژنراتور آشنایی مختصری داشته باشید.

مسلماً این آشنایی برای انتخاب یک دیزل ژنراتور عالی، بسیار مفید خواهد بود.

برندهای معروف موتور دیزل

شرکت‌های تقریباً زیادی در سراسر جهان حتی در کشور خودمان، ایران، اقدام به طراحی و ساخت موتورهای دیزل نموده‌اند. با این حال معروف ترین دیزل‌ها از قرار زیر هستند.

  • ولوو پنتا (Volvo Penta)

این شرکت تقریباً ۱۵۰ سال است که به وجود آمده. کشور سوئد محل تولد آن است. این شرکت بیشتر به ساخت موتورهای دریایی شهرت دارد. همان موتورهایی که در وسایل نقلیه دریایی به کار برده می‌شوند. با این حال موتورهای دیزل آن، در دیزل ژنراتورها هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با این وجود دیزل ژنراتور ولوو پنتا توانسته مشتری خود را پیدا کند و امروزه از برندهای معروف دیزل ژنراتور به حساب می‌آید. رنج قدرت موتورهای ساخت این شرکت بین ۸۰ تا 700 kVA است.

  • کامینز (Cummins)

شرکت کامینز در ایالات متحده قرار دارد. تاریخ تأسیس این شرکت به سال ۱۹۱۹ برمیگردد. از جمله مهمترین محصولات شرکت کامینز می‌توان به انواع سوخت رسان انژکتور، فیلتراسیون، سامانه‌های کنترل قدرت و دیزل ژنراتور اشاره کرد. بیش از ۶۰۰۰ نمایندگی فعال در سراسر جهان از برتری‌های این شرکت محسوب می‌شود. برای مثال در ایران شرکت رویان صنعت نمایندگی این شرکت را به عهده دارد.

دیزل ژنراتور کامینز گستره وسیعی از قدرت را داراست. 10 kVA تا حتی 3000 kVA بازه ای است که می‌توان در آن دیزل ژنراتور کامینز مناسب را پیدا کرد. این نشان می‌دهد که محل استفاده این دیزل ژنراتور می‌تواند از خانه‌های مسکونی تا صنایع بزرگ گسترده باشد.

  • پرکینز (Perkins)

سابقه شرکت پرکینز به حدود ۱۰۰ سال قبل برمی گردد. فرانک پرکینز را می‌توان به عنوان مؤسس این شرکت به شمار آورد. این شرکت اولین موتورهای دیزل با دور بالا را اختراع نمود. فرانک پرکینز بعد از آن شش بار دیگر رکورد سرعت موتورهای دیزل خود را شکست. سرعت بالا در دیزل ژنراتور باعث بالارفتن بازده می‌شود. همین امر دیزل ژنراتور پرکینز را بر سر زبان‌ها انداخت. دیزل ژنراتور پرکینز را می‌توان از 10 kVA تا 2000 kVA سفارش داد.

  • کاترپیلار (Caterpillar)

سال ۱۹۲۵ بود که شرکت کاترپیلار با ادقام دو شرکت تأسیس شد. این شرکت را می‌توان از بزرگترین شرکت‌های دنیا به حساب آورد. سهام این شرکت در بورس‌های بزرگ بین الملل معامله می‌شود.

شرکت کاترپیلار موتور دیزل و ژنراتور موجود در دیزل ژنراتور را خودش طراحی می‌کند. همین باعث شده که موتور دیزل و ژنراتور در دیزل ژنراتور کاترپیلار از هماهنگی خوبی برخوردار باشند. گستره قدرت دیزل ژنراتورهای کاترپیلار بیشتر در مقادیر بالا هست. به همین دلیل برای مصارف خانگی و شرکت‌های کوچک مناسب نیست.

۳۰۰ تا تا بیشتر از 8000 kVA گستره‌ای است که می‌توان در آن بهترین دیزل ژنراتور کاترپیلار را یافت.

  • لوول (Lovol)

لوول یک شرکت چینی است ولی محصولات آن با برندهای جهانی رقابت می‌کند. این شرکت کمتر از سی سال است که به وجود آمده ولی قیمت مناسب در کنار کیفیت قابل قبول آن، باعث شده از سراسر جهان مشتری داشته باشد. دیزل ژنراتور لوول را می‌توان در گستره ۲۰ تا حدود 200 kVa یافت. این نشان می‌دهد برای مصارف خانگی و صنایع کوچک انتخاب مناسبی است.

  • بنز (Benz)

تقریباً کسی نیست که شرکت بنز و محصولات آن را نشناسد. این شرکت در زمینه ساخت انواع خودروهای سبک و سنگین فعال است. ساخت موتور دیزل برای استفاده در دیزل ژنراتور بنز از دیگر فعالیت‌های این شرکت به شمار می‌آید. در حال حاضر این شرکت کشور ما را تحریم کرده ولی یک شرکت ایرانی اقدام به مهندسی معکوس این محصول نموده است. شما می‌توانید دیزل ژنراتور بنز ساخت شرکت موتور سازان ایران را در بازه قدرت ۲۰ تا 100 kVA خریداری نمائید.

برندهای معروف ژنراتور

برای داشتن یک دیزل ژنراتور شما باید در کنار انتخاب یک موتور دیزل مناسب، یک ژنراتور یا همان آلترناتور مناسب هم خریداری کنید. در ادامه برخی از معروف ترین برندهای ژنراتور را برای شما معرفی می‌کنیم.

  • استامفورد (Stamford)

شرکت استمفورد، بیش از یک قرن است که در انگلیس به وجود آمده است. از محصولات این شرکت می‌توان به ژنراتور و کمپروسور هوا اشاره نمود. ژنراتورهای این شرکت در کنار یک موتور دیزل پرقدرت می‌تواند بسیار خوب عمل کند و بازده خوبی از خود نشان دهد. گستره قدرت: ۸ تا 2200 kVA

  • مکالته (Meccalte)

ژنراتورهای مکالته را می‌توان از بهترین برندهای این عرصه به شمار آورد. این شرکت حدود ۷۰ سال است که به طراحی و ساخت ژنراتور مشغول بوده و در این مدت توانسته به دانش طراحی ژنراتور با بازده بالا برسد. شرکت مکالته در فرانسه واقع است. گستره قدرت: ۵ تا 700 kVA

  • لینز (Lenz)

لینز یک شرکت ایتالیایی است که کار خود را در سال ۲۰۰۲ آغاز نموده است. این شرکت در این مدت کم توانسته به سرعت پیشرفت نموده و گواهینامه‌های بین المللی بسیاری را دریافت کند. ژنراتور و آلترناتور های این شرکت از کیفیت بالایی برخوردارند و می‌توانند انتخاب خوبی باشند. گستره قدرت: ۲۰ تا 800 kVA

جهت انجام تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور خود با ما تماس حاصل فرمایید. ما چندین سال است که در زمینه تعمیرات تخصصی مکانیکی و برقی و سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور تجربه داریم و رزومه کاری ما گویای کیفیت کار ماست.

  • ساختمان و اجزای ژنراتور

یک سیستم ژنراتور آماده به کار از دو زیر سیستم اساسی تشکیل شده است:

  1. ژنراتور ، که  از محرک اصلی ، دینام و گاورنر
  2.  توزیع تشکیل شده است سیستم ، که از سوئیچ انتقال خودکار (ATS) و تابلو برق مرتبط تشکیل شده است.
  • محرک اصلی: احتراق داخلی  موتور

احتراق داخلی چیست؟ این احتمال وجود دارد که یک موتور احتراق داخلی به موتور نیرو دهد.  یک موتور احتراق داخلی از طریق خود منبع سوخت خود را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند. قطعات متحرک داخلی همانطور که هوای بیرون با این قسمتهای متحرک با سوخت داخل موتور مخلوط می شود.
مخلوط هوا / سوخت را مشتعل میکند تا یک انفجار داخلی کنترل شده (احتراق) ایجاد کند. حفره های معروف به استوانه. اگرچه  موتور احتراق داخلی انواع زیادی  دارد ، اما بیشترین استفاده برای سیستم های ژنراتور آماده به کار ، موتور 4 زمانه است.  به دلیل چهار مرحله مشخصی که در احتراق رخ می دهد ، به آن 4 زمانه گفته می شود. چرخه این مراحل شامل مصرف مخلوط هوا / سوخت ، فشرده سازی آن مخلوط ، احتراق یا انفجار و اگزوز.

  • سوخت

چهار نوع سوخت موتور اصلی وجود دارد که در موتورهای احتراق داخلی استفاده می شود. اینها شامل گازوئیل ،   گاز ، نفت مایع (LP) و بنزین است. انتخاب نوع سوخت به متغیرها بستگی دارد: مانند فضای ذخیره سازی ، هزینه و قابلیت دسترسی. اگزوز ، انتشار و سر و صدا.   آلودگی هوا و صدا اگزوز سیستم ژنراتور مسئله مهمی است.

در حالی که مفهوم کاهش صدا و مجرای هوای خروجی مسئله ای ساده است ، مسائل زیست محیطی و نظارتی  ساده نیستند. EGSA (انجمن سیستم های تولید برق) سازمانی در سراسر جهان است که اطلاعات زیادی در مورد انتشارات و سایر اطلاعات ارائه می دهد.

  • ملاحظات ژنراتور آماده به کار

قوانین محیط زیست ، پروانه های ساختمانی و مدت زمان استفاده از ژنراتور به طور قابل توجهی توسط نهادهای محلی متفاوت است. کشورها دارای نهادهای نظارتی مشابهی هستند که محدودیتهایی را در تولید گازهای گلخانه ای تعیین می کنند. برای مثال  در انگلستان  ، Defra (دپارتمان محیط زیست غذا و امور روستایی) سیاست های زیست محیطی را تعیین می کند و در هند وزارت محیط زیست و جنگلها (وزارت دفاع) این نقش را بازی می کند.

اگر تاسیسات در منطقه ای سختگیرانه واقع شده باشد ، سیستم تولید کننده  در هنگام درخواست مجوز ممکن است به اعلامیه های مربوط به میزان آلایندگی نیاز باشد. متخصصان صنعت  معمولاً با فرآیند تأیید در مکانهایی که خدمت می کنند تجربه می شوند.

موضوع دیگری که منوط به پذیرش مقامات قضایی است ، آلودگی صوتی است.با توجه به اینکه هنوز پیشرفت قابل توجهی در کاهش آلودگی صوتی ژنراتورها  اتفاق نیفتاده دستورالعمل های محلی در مورد آلودگی صوتی  با توجه به سر و صدای پس زمینه که  در یک دوره 24 ساعته قابل مشاهده است به طور معمول آن را در بالاترین سطح قابل ثبت قرار می دهد.

صدا خفه کنهای اگزوز به طور کلی در طبقه بندی صنعتی ، مسکونی یا بحرانی دسته بندی می شوند. Critical بالاترین سطح کاهش صدا را ارائه می دهد. برای صرفه جویی در هزینه های طراحی مجدد ، باید درجه نویز سیستم را در نظر گرفت.  قبل از خرید ژنراتور  و این اعداد را توسط سازمانهای محلی کنترل کنید. مراحل ارتعاشات مکانیکی و نیز  سر و صدا برای ساکنان منطقه اطراف.

همچنین به سطح سر و صدا کلی و درک از آن کمک می کند. البته  تکنیک هایی برای نصب و ایزوله کردن ژنراتور وجود دارد تا این نگرانی را به حداقل برسانید. سومین مسئله ای که باید مورد بحث قرار گیرد ، زیبایی شناسی است ، برخی از شهرداری ها الزاماتی را در شرایط قرارگیری ژنراتور ، از جمله نیاز به قرار گرفتن آن در داخل بتن / دیوارهای بلوکی مطابق با ظاهر ساختمان اصلی وضع کرده اند.

این باعث می شود تا ژنراتور حتی الامکان مخفی بماند و آن را از نظر زیبایی نسبت به محله اطراف خنثی نگه می دارد.

  • ورودی هوای احتراق

مهم است که مقررات مربوط به جریان هوای خنک و تمیز به موتور در موتور گنجانده شود. در طراحی اتاق همچنین پیشنهاد می شود که برای راحتی پرسنل بیشتر هوای خنک و خنک کافی فراهم شود. غالباً این امر به دریچه های بزرگ و احتمالاً فن های اضافی نیاز دارد. همچنین باید برای جلوگیری از ورود باران ، برف و ورود آوار به سیستم موارد احتیاطی رعایت شود.
خنک کننده
اکثر موتورهای اصلی برای کاربردهای ژنراتور با خنک کننده رادیاتور خنک می شوند. در سیستم ژنراتور دقیقاً مانند سیستم خنک کننده در اتومبیل. از فن برای جابجایی هوای کافی استفاده می شود.
 برای حفظ دمای متوسط ​​موتور بهتر است رادیاتور به سمت خارج ، از طریق یک گانال هوای ورودی در سطح مقطع همان سطح رادیاتور هوا را مبادله کند. توصیه شده  دهانه هوای ورودی (پنجره های ورودی به داخل اتاق) معمولاً 25-50٪ بیشتر از این کانال باشد.
تعمیر و نگهداری دقیق سیستم خنک کننده برای عملکرد مطمئن مورد نیاز است. شیلنگ های خنک کننده ، سطح مایع خنک کننده ، عملکرد واترپمپ و محافظت در برابر ضد یخ باید با دقت بررسی شود.

  • روغن کاری

موتورهای 4 زمانه مدرن از سیستم های فیلتر جریان کامل استفاده می کنند که روغن روان را از داخل پمپ می کند.فیلترهای نصب شده در خارج برای جلوگیری از آسیب رساندن ذرات مضر و آلاینده ها به قطعات متحرک یا یاتاقان. مخازن روغن آرایش برای حفظ سطح مناسب روغن استفاده می شود ، وکولرهای روغن خارجی در جلوگیری از خرابی روغن به دلیل دمای بالا کمک می کنند.

  • فیلترها: هوا و سوخت

هوا و سوخت از عناصر حیاتی برای عملکرد مطمئن موتور محرک هستند. این ضروری است که یک برنامه مناسب برای نگهداری دنبال شود.   فیلترها در کارکرد ژنراتور که مدت زمان طولانی باید باشد ، نقش گلیدی دارند. فیلتر و مجاری  خطوط سوخت و فیلترها را می توان جدا کرد و تعویض نمود.  عدم تعویض به موقع  قطعات یدکی، فیلترها و سایر "مواد مصرفی" می تواندمنجر  به خرابی می شود.
نظارت فعال و پیشگرانه  بر این فیلترها با شاخص های فشار نشانگر انجام می شود. 

  • استارتر موتور ژنراتور

سیستم استارت یکی از مهمترین سیستمها برای موفقیت استفاده از ژنراتور است.سیستمهای یو پی اس با چند دقیقه زمان کار باتری اغلب برای بارهای مهم در ماموریت وجود دارند ، بنابراین  راه اندازی سریع مهم است. حداقل زمان برای تشخیص مشکل برق ، حرکت ، ایجاد فرکانس و ولتاژ خروجی پایدار و اتصال به بارها معمولاً حداقل 10-15 ثانیه است.

با این حال ، بسیاری از سیستم های مورد استفاده امروزه به طور قابل اعتماد عملکرد بسیار خوبی ندارند. استقرار سریع به دلیل عواملی مانند باتری های شارژ نشده یا سرقت شده اتفاق نمی افتد . عوامل دیگر عبارتند از  نگهداری نادرست و خطای انسانی. نگهداری زمانبندی شده و دلسوزانه برای دستیابی به میزان موفقیت مورد نظر برای راه اندازی سیستم استارت ژنراتور  مهم است.
اکثر سیستم های ژنراتور مانند موتور خودرو ازباتری برای استارت موتور  استفاده می کنند. محرک  اصلی و عنصر حیاتی در استارت معمولی  ژنراتور به وضوح باتری است. برای جلوگیری از تخلیه باتری در دوره های استفاده نشده تهیه یک سیستم شارژ باتری اتوماتیک جداگانه با زنگ هشدار از راه دور "بهترین روش" تلقی می شود. حفظ و نگهداری آن نیز ضروری است.

گرم شدن باتری با بخاری که الکترولیت اسید سرب باتری را حفظ می کند انجام می شود. در شرایط آب و هوایی سرد ، این امر باعث افزایش قابل توجه جریان میل لنگ موتور می شود.  هیترهای گرمکن موتور نیز با کاهش اصطکاک به میزان موفقیت استارت کمک می کنند نیروهایی که هنگام شروع به کار موتور استارت باید در برابر آنها کار کند را تقویت میکند.

مطالعات نشان میدهد خرابی های استارت علت اصلی خرابی سیستم ژنراتور است. با تشکر از مطالعه شما ، شرکت آسان ژنراتور دانیال فعال در زمینه :

  • خرید ، فروش ، تعمیرات ، آموزش و فروش قطعات دیزل ژنراتور

بروز شده 1400/8/7




برچسب ها مقاله برق