پمپ انژکتور ردیفی - قطعات پمپ انژکتور اسیابی - تایم پمپ انژکتور دیزل - تعریف پمپ انژکتور - مشکلات سیستم کامان ریل - دستگاه تست پمپ انژکتور - سوزن انژکتور دیزل
شرکت آسان ژنراتور فعال در زمینه تعمیر و رفع عیب انواع پمپ گازوئیل ، پمپ انژکتور ، اصلاح سیستم های تزریق سوخت ، تبدیل سوزن انژکتور به سوزن مکانیکی و سوزن انژکتور موتورهای دیزلی بخصوص دیزل ژنراتورها میباشد. قیمت تعمیرات پمپ و سوزن تا موقع تست عملکرد آن و باز کردن آن مشخص نیست. به مقاله ما در خصوص آموزش تعمیر ات انژکتور دیزلی و پمپ های سوخت موتورهای دیزل دقت کنید:
چکیده
هدف از سیستم تزریق سوخت انژکتور دیزل ، انتقال سوخت به داخل سیلندرهای موتور است. در حالی که پمپ گازوئیل زمان تزریق ، اتمیزه کردن سوخت و سایر پارامترها را کنترل می کند. انواع اصلی سیستم های تزریق شامل نازل پمپ خطی ، انژکتور تکی و کامان ریل (common rail) است. سیستم های تزریق مدرن(انژکتور) به فشارهای تزریق بسیار بالایی می رسند و از روشهای کنترل پیشرفته الکترونیکی استفاده می کنند.
1. اصول اساسی
1.1.هدف سیستم تزریق سوخت
عملکرد موتورهای دیزلی به شدت تحت تأثیر طراحی سیستم تزریق آنها است. در حقیقت ، قابل توجه ترین پیشرفت های به دست آمده در موتورهای دیزلی مستقیماً از طراحی سیستم تزریق سوخت برتر ناشی می شود. در حالی که هدف اصلی سیستم رساندن سوخت به سیلندرهای موتور دیزل است ، نحوه تحویل آن سوخت است که باعث ایجاد تفاوت در عملکرد موتور ، تولید گازهای گلخانه ای و نویز می شود.
سیستم تزریق سوخت دیزل برخلاف موتور های دارای سیستم جرقه زنی ، سوخت را تحت فشارهای تزریق بسیار بالا تحویل انژکتور می دهد. این بدان معنی است که برای طراحی مقاومت در برابر فشارهای بالاتر ، باید قطعات و مواد سیستم بگونه ای انتخاب شوند تا برای مدت زمان طولانی که با اهداف دوام موتور مطابقت دارد ، کارایی داشته باشد. دقت بیشتر در تولید و تحمل فشار نیز برای کارایی سیستم مورد نیاز است.
علاوه بر مواد گران قیمت و هزینه های تولید ، سیستم های تزریق دیزل با الزامات کنترلی پیچیده تر مشخص می شوند. تمام این ویژگی ها به سیستمی اضافه می شود که هزینه آن ممکن است تا 30٪ از کل هزینه موتور را شامل شود. هدف اصلی سیستم تزریق سوخت ، انتقال سوخت به داخل سیلندرهای یک موتور است. برای اینکه موتور بتواند از این سوخت به طور موثری استفاده کند:
با این وجود ، برای دستیابی به احتراق خوب ، هنوز مقدار کافی و مناسب سوخت در زمان مناسب تحویل داده نمیشود.
جنبه های اضافی برای اطمینان از عملکرد مناسب سیستم پمپ و سوزن انژکتور گازوئیل از جمله:
در حالی که سیستم های تزریق سوخت مدرن قادر به تولید خصوصیات اتمیزه کردن سوخت هستند که بیش از آنچه برای اطمینان از تبخیر کامل سوخت در بیشتر مراحل تزریق لازم است ، تولید می کنند ، برخی از طرح های سیستم تزریق ممکن است در طی برخی از دوره های کوتاه اما حساس از مرحله تزریق دارای اتمیزه کردن ضعیف باشند. پایان روند تزریق یکی از این دوره های حساس است.
اهداف اصلی سیستم تزریق سوخت دیزل بصورت گرافیکی در شکل 1 نشان داده شده است.
شکل 1. عملکرد اصلی سیستم تزریق سوخت (پمپ انژکتور و سوزن انژکتور) دیزل
2.1. تعریف اصطلاحات پمپ و سوزن ماشین دیزلی
بسیاری از مفاهیم و اصطلاحات تخصصی برای توصیف قطعات و عملکرد سیستم های تزریق سوخت دیزل استفاده می شود. برخی از رایج ترین آنها شامل [Breitbach 2002] [Bosch 2004] :
نازل به بخشی از مونتاژ بدنه نازل یا سوزن انژکتور اشاره دارد که با محفظه احتراق موتور تداخل دارد. اصطلاحاتی مانند نازل نوع P ، M یا S به مشخصات استاندارد پارامترهای نازل اشاره دارد ، طبق مشخصات ISO. نگهدارنده نازل یا بدنه انژکتور به بخشی که نازل روی آن سوار شده است اشاره دارد. در سیستم های تزریق معمولی این قطعه به طور عمده محل نصب نازل است و عملکرد ارتجاعی/فنری نوک سوزن را انجام می دهد.
در سیستم های کامان ریل (common rail) ، این قطعات اصلی وابسته را شامل می شود:
مدار سروو هیدرولیک و محرک هیدرولیک الکترومغناطیسی یا پیزوالکتریک.
سیستم انژکتور معمولاً به نگهدارنده نازل و مونتاژ نازل بستگی دارد. شروع تزریق (SOI) یا زمان تزریق ، زمان شروع تزریق سوخت توسط سوزن فارسونگا در محفظه احتراق است. این معمولاً در درجه های زاویه میل لنگ (CAD) نسبت به فشار ضربه (STROKE) بیان می شود. در بعضی موارد ، تفاوت بین SOI نشان داده شده و SOI واقعی مهم است. SOI اغلب توسط یک پارامتر به راحتی اندازه گیری میشود.
مانند زمان ارسال یک ماشه الکترونیکی به انژکتور یا سیگنال از سنسور بالابر سوزن که زمان شروع باز شدن شیر سوزن انژکتور را نشان می دهد . لحظه ای در چرخه که این اتفاق می افتد نشان دهنده شروع تزریق (SOI) است. با توجه به پاسخ مکانیکی انژکتور ، هنگام خروج سوخت از نازل انژکتور درون محفظه احتراق ، می توان تأخیری بین SOI نشان داد و SOI واقعی را مشاهده کرد. تفاوت بین SOI واقعی و SOI نشان داده شده میزان تاخیر انژکتور است.
شروع تحویل: در برخی از سیستم های سوخت رسانی ، تزریق سوخت با تولید فشار زیاد سوخت توسط پمپ گازوئیل هماهنگ است. در چنین سیستم هایی ، زمان تحویل ، زمان استارت پمپ انژکتور فشار قوی برای تحویل سوخت به انژکتور است. تفاوت بین شروع تحویل و SOI تحت تأثیر مدت زمانی ست که طول می کشد تا موج فشار بین پمپ فارسونگا و سوزن انژکتور حرکت کند. و تحت تأثیر طول خط بین پمپ فشار قوی و انژکتور و سرعت صدا قرار می گیرد .
تفاوت بین شروع تحویل و SOI را می توان به تأخیر تزریق نامگزاری کرد. پایان تزریق (EOI): چرخه زمانی است که تزریق سوخت توسط سوزن انژکتور متوقف می شود. مقدار گازوئیل تزریق شده: میزان سوختی است که بسته به نیروی مورد نیاز به سیلندر موتور تحویل داده می شود. غالباً در mm3 / stroke یا میلی گرم در ضربه پاشش بیان می شود. مدت زمان تزریق گازوئیل: مدت زمانی است که طی آن سوخت از انژکتور وارد محفظه احتراق می شود.
این تفاوت بین EOI و SOI است و مربوط به مقدار تزریق است. الگوی میزان تزریق سوخت پمپ انژکتور اغلب در طول مدت زمان تزریق متفاوت است. شکل 2 سه شکل نرخ معمول را نشان می دهد: بوت ، رمپ و مربع. نرخ باز و بسته شدن به ترتیب به شیب میزان تزریق در حین باز شدن و بسته شدن نازل سوزن انژکتور اشاره دارد.
شکل2: اشکال رایج تزریق انژکتور
سیستم تزریق چندگانه انژکتور و فارسونگا : در حالی که سیستم های تزریق سوخت پمپ گازوئیل معمولی برای هر چرخه موتور یک سیستم تزریق دارند ، سیستم های جدیدتر می توانند از چندین نوع تزریق استفاده کنند. شکل 3 برخی از اصطلاحات متداول را برای توصیف چند نوع تزریق تعریف می کند. لازم به ذکر است که اصطلاحات همیشه سازگار با سیستم نیست. سیستم اصلی تزریق بخش عمده ای از چرخه سوخت موتور را تأمین می کند.
یک یا چند تزریق قبل از تزریق اصلی (پیش تزریق) مقدار کمی سوخت را قبل از وقوع تزریق اصلی تأمین می کند. قبل از تزریق نیز می توان به تزریق پیلوت اشاره کرد. برخی به پیش تزریق اشاره می کنند که مدت زمان نسبتاً طولانی قبل از تزریق اصلی به عنوان پیلوت اتفاق می افتد. تزریق بعد از تزریق اصلی (پس تزریق ، post-injections) می تواند بلافاصله پس از تزریق اصلی (نزدیک پس تزریق ، close post-injection) یا مدت زمان نسبتاً طولانی پس از تزریق اصلی (دیر تزریق ، late post-injection) رخ دهد.
تزریقات بعد از تزریق گاهی اوقات پس تزریق نامیده می شود. در حالی که در اصطلاحات تغییر قابل توجهی وجود دارد ، یک تزریق نزدیک ، به عنوان پس تزریق و تزریق دیرهنگام به عنوان تزریق مابعد ( after-injection) شناخته خواهد شد.
شکل3 سیستم های تزریق چندگانه
اصطلاح تزریق دو بخشی انژکتور گاهی اوقات برای اشاره به استراتژی های تزریق چندگانه استفاده می شود که یک تزریق اصلی به دو تزریق کوچکتر با اندازه تقریباً برابر یا به یک پیش تزریق کوچکتر تقسیم می شود و به دنبال آن تزریق اصلی انجام می شود. تزریق ناخواسته پس از بسته شدن می تواند در برخی از سیستم های تزریق سوخت رخ دهد. این موارد گاها تزریق ثانویه گفته می شود. از فشار تزریق به طور مداوم در اصطلاحات استفاده نمی شود.
این ممکن است به فشار متوسط در سیستم هیدرولیک برای سیستمهای ریلی مشترک کامان ریل (common rail) یا حداکثر فشار در هنگام تزریق (اوج فشار تزریق ) در سیستمهای پمپ گازوئیل معمولی اشاره داشته باشد.
3.1. اجزای اساسی سیستم سوخت ( اجزای سیستم تزریق سوخت ):
با وجود چند استثناء ، سیستم های سوخت رسانی می توانند به دو گروه اصلی تقسیم شوند:
آموزش اندازه گیری میزان سوخت تزریق شده:
اندازه گیری میزان مصرف سوخت معمولاً در پمپ انژکتور یا فارسونگا ی سوخت انجام می شود. تعدادی از روشهای اندازه گیری سوخت مختلف وجود دارد از جمله: فشار اندازه گیری شده در فواصل زمانی ثابت (PT) ، زمان اندازه گیری شده در فشار ثابت (TP) و زمان/حرکت سنجی (TS). اکثر سیستم های تزریق سوخت برای کنترل باز و بسته شدن نازل از علم الکترونیک استفاده می کنند.
سیگنالهای الکتریکی با استفاده از نوعی محرک به نیروهای مکانیکی تبدیل می شوند. معمولاً این محرکها می توانند به عنوان سلونوئید الکترومغناطیسی یا مواد فعال مانند سرامیک پیزوالکتریک باشند.
ادامه مطلب: اجزای اصلی سیستم تزریق سوخت در یک مقاله جداگانه بحث شده است بر روی آن کلیک کنید.
منابع:
Bosch, 2004. “Diesel-Engine Management”, Robert Bosch GmbH
Breitbach, H., 2002. “Fuel Injection Systems Overview”, Delphi Corporation, March 2002
با تشکر از مطالعه شما ، شرکت آسان ژنراتور دانیال فعال در زمینه :
به روز رسانی 1400/3/16