انواع آسانسور+pdf-معرفی انواع آسانسور و بالابر-انواع آسانسور خانگی-مقایسه انواع آسانسور-انواع مختلف اسانسور-چند نوع آسانسور داریم-آسانسور وینچی-آسانسور مغناطیسی
ادامه مطلب: (جهت مطالعه بخش قبلی مطلب آسانسور چیست کلیک کنید: بخش پنجم آسانسور چیست)
سرویس مستقل آسانسور: اولویت سرویس یا آسانسور مستقل یک حالت ویژه در بیشتر آسانسورها است. این حالت با یک سوئیچ در داخل خود آسانسور یا در یک صفحه کنترل موجود در لابی فعال می شود. هنگامی که یک آسانسور در این حالت قرار می گیرد، دیگر به فراخوان های سالن پاسخ نمی دهد. (در آسانسورهای گروهی ، ترافیک به آسانسور های دیگر منتقل می شود، در حالی که در یک آسانسور، شاسی های سالن غیر فعال هستند).
آسانسور در طبقه مورد نظر خود پارک کرده و درب آن باز خواهد ماند تا زمانی که یک طبقه انتخاب شود و دکمه بستن درب تا زمانی که آسانسور شروع به حرکت کند باید نگه داشته شود. خدمات مستقل در هنگام حمل کالاهای بزرگ یا حمل گروه زیاد افراد بین طبقات خاص مفید است.
خدمات بازرسی و سرویس و نگهداری آسانسور چیست
سرویس بازرسی طراحی شده است تا از طریق فرد واجد شرایط دسترسی به بالای کابین و چاله آسانسور برای اهداف بازرسی و نگهداری فراهم شود. حالت بازرسی آسانسور توسط یک سوئیچ رئی پانل کارکدک یا تابلوی آسانسور که معمولا با عبارات "بازرسی"، "نرمال"، "Inspection", "Car Top", "Access Enable" و یا "HWENAB" مشخص هستند فعال می شود.
هنگامی که این سوئیچ فعال می شود، در صورتی که آسانسور در حرکت باشد، آسانسور متوقف می شود، فراخوانهای آسانسور لغو می شود (و دکمه ها غیرفعال می شوند)، و تماس های سالن به سایر آسانسورها (درصورت وجود) منتقل یا لغو خواهند شد. اکنون آسانسور تنها می تواند توسط سوئیچ کلید مربوط به 'Access' (شاسی بالا و پایین) حرکت کند، که معمولا در بالاترین ارتفاع (برای دسترسی به بالای آسانسور) و پایین ترین (معمولا در تابلو کنترل آسانسور) (برای دسترسی به کف چاله آسانسور) نصب می شوند.
سرعت حرکت آسانسور در حالت بازرسی کاهش می یابد. این سرعت می تواند تا 60٪ از سرعت معمولی در اکثر کنترل کننده ها باشد و معمولا توسط کد های ایمنی محلی تعریف می شود. آسانسور ها دارای ایستگاه بازرسی بالای کابین هستند که اجازه می دهد تا آسانسور به وسیله مکانیک حرکت کند. به طور کلی، سه دکمه وجود دارد: UP، RUN و DOWN. دکمه RUN و یک دکمه جهت دار باید فشرده شوند تا آسانسور حرکت کند تا زمانیکه دکمه ها آزاد شود.
اکثر آسانسورهای دیگر دارای کلید سوئیچ بالا / پایین و دکمه RUN هستند. پانل بازرسی (برد کارکدک یا جعبه ریویزیون) همچنین دارای پریز برق استاندارد برای لامپ های کار و ابزارهای برقی است.
مد آتش نشانی آسانسور چیست
بسته به محل آسانسور، کد آتش سوزی تغییر خواهد کرد. سرویس آتش نشانی معمولا به دو حالت تقسیم می شود: مرحله اول و مرحله دوم. این ها حالت های جداگانه ای هستند که آسانسور می تواند وارد شود. حالت اول توسط حسگر دود یا سنسور مربوطه در ساختمان فعال می شود. هنگامی که یک آلارم فعال شود ، آسانسور به طور خودکار به مرحله یک می رود. آسانسور زمانی را صبر می کند، سپس به حالت خواب میرود و اعلام میکند آسانسور طبقه مورد نظر را ترک کرده است.
هنگامی که آسانسور طبقه را ترک می کند، بسته به جایی که زنگ هشدار تنظیم شده است، آسانسور به طبقه فراخوانی آتش می رود. با این حال، اگر هشداری در طبقه فراخوان آتش فعال شد، آسانسور یک طبقه جایگزین برای فراخوانی دارد. هنگامی که آسانسور به این طبقه فراخوانده می شود ، با باز شدن درب ها متوقف می شود و آسانسور دیگر به فراخوان ها پاسخ نخواهد داد و به هیچ وجه حرکت نخواهد کرد.
در طبقه آتش نشانی یک سوئیچ مربوط به سرویس آتش نشانی است. سوئیچ آتش نشانی توانایی خاموش کردن سرویس آتش نشانی را داشته ، خدمات آتش نشانی را عوض کرده یا آنرا قطع میکند. تنها راه بازگرداندن آسانسور به سرویس عادی این است که بعد از اینکه آلارم ها رفع شدند سوییچ را در حالت bypass یا تغیر حالت قرار داده و تابلو را ریست کنید. حالت دوم تنها می تواند با یک کلید واقع در داخل آسانسور در شاسی داخل فعال شود.
این حالت برای آتش نشانان ایجاد شده است تا بتوانند مردم را از یک ساختمان آتش گرفته نجات دهند. سوئیچ فاز دو در COP دارای سه موقعیت است: خاموش، روشن و توقف. با چرخش سوییچ به مرحله دو، آتش نشان می تواند آسانسور را حرکت دهد. با این حال، مانند حالت خدمات مستقل، آسانسور به فراخوانها پاسخ نخواهد داد، مگر اینکه آتش نشان به صورت دستی دکمه بستن درب را نگه داشته باشد.
هنگامی که آسانسور به طبقه مورد نظر می رسد، درهای خود را باز نمی کند مگر اینکه آتش نشان دکمه باز کردن درب را فشار دهد. این در صورتی اتفاق می افتد که طبقه در حال سوختن است و آتش نشان می تواند گرما را احساس کند و نمی داند درب را باز کند. آتش نشان باید دکمه باز کردن درب را نگه دارد تا درب کاملا باز شود. اگر به هر دلیلی آتشنشان بخواهد آسانسور را ترک کند، سوئیچ را در حالت توقف قرار میدهد تا مطمئن شود که آسانسور در آن طبقه باقی می ماند.
آسانسور KONE Ecodisc در حالت آتش نشانی
خدمات اورژانس پزشکی یا کد آبی آسانسور
سرویس کد آبی اجازه می دهد تا آسانسور برای استفاده در شرایط اضطراری به آن طبقه احضار شود. هر طبقه یک کلید فراخوانی کد آبی دارد و هنگامی که فعال می شود، سیستم آسانسور سریع ترین پاسخ را بدون در نظر گرفتن مسیر سفر و مسافر انجام می دهد. مسافران داخل آسانسور با زنگ هشدار و چراغ نشانگر برای خروج از آسانسور در هنگام باز شدن درب ها مطلع می شوند.
هنگامی که آسانسور به طبقه مورد نظر می رسد، درب باز می شود و دکمه های آسانسور غیر فعال می شود تا مانع حرکت آسانسور شود. پرسنل پزشکی باید کلید کد آبی را در داخل آسانسور فعال کنند، طبقه خود را انتخاب کرده و درب را با دکمه بستن درب ببندند. آسانسور بدون توقف به طبقه انتخابی منتقل خواهد شد و در خدمات آبی باقی می ماند تا زمانی که کد آبی قطع شود. برخی از آسانسورهای بیمارستان دارای یک موقعیت «ایست» در سوئیچ کلید آبی (مانند سرویس آتش نشانی) هستند که اجازه می دهد تا آسانسور در طبقه یی خاموش بماند تا کد آبی غیرفعال شود.
مد شورش آسانسور
در صورت وقوع اختلالات مدنی، قیام و یا شورش، مدیریت می تواند مانع از توقف آسانسور در لابی یا پارکینگ شود، و مانع از استفاده افراد از آسانسور شود، در حالیکه مستاجرین ساختمان اجازه استفاده از آسانسور را در بقیه طبقات دارند.
در حال حاضر بسیاری از تاسیسات آسانسور دارای سیستم های برق اضطراری نظیر منبع برق اضطراری (UPSو دیزل ژنراتور) هستند که امکان استفاده از آسانسور را در شرایط بی برقی فراهم می سازد. به منظور انطباق با استانداردهای ایمنی BS 9999، آسانسور مسافربر مورد استفاده در شرایط اضطراری باید دارای منبع ثانویه قدرت باشد. در بسیاری از موارد، ارائه یک منبع تغذیه ثانویه به سادگی امکان پذیر نیست، به همین ترتیب یک ترکیب UPS و یا ژنراتور به جای آن استفاده می شود.
در جایی که یک ژنراتور به عنوان منبع ثانویه در بیمارستان استفاده می شود، یو پی اس نیز باید مطابق مقررات اعلام شده موجود باشد و تأسیسات مراقبت های بهداشتی باید ژنراتورهای اضطراری خود را تحت بار حداقل یک بار در ماه آزمایش کنند.
در طول سرویس و نگهداری ژنراتور ، تنها یک منبع تغذیه، آسانسور است، در شرایط خاموشی بدون یو پی اس، آسانسور کار نمی کند.
هنگامی که برق در یک سیستم آسانسور از بین برود ، تمام آسانسورها در ابتدا متوقف خواهند شد و یک به یک، به طبقه لابی بازگشته و درهای خود را باز می کنند و خاموش می شوند. افرادی که در آسانسورهای باقی مانده اند ممکن است یک چراغ نشانگر را ببینند و یا یک اعلامیه صوتی را بشنوند که آنها را مطلع کند که آسانسور به زودی به لابی بازگردانده می شود. هنگامی که تمام آسانسورها با موفقیت برگردانده شوند، سیستم به طور خودکار یک یا چند آسانسور را انتخاب می کند که برای عملیات عادی استفاده شود.
آسانسور(های) انتخاب شده با برق اضطراری می تواند به صورت دستی با یک کلید در لابی لغو شود. به منظور کمک به جلوگیری از انتظار، هنگامی که سیستم تشخیص می دهد که برق اضطراری در حال اجرا است، آسانسورها را به نزدیکترین طبقه می رساند، درب را باز می کند و خاموش می شود.
در سیستم های آسانسور هیدرولیکی، برق اضطراری آسانسور را به پایین ترین سطح میبرد و درب را باز می گذارد تا مسافران بتوانند از آن خارج شوند. سپس درب پس از یک دوره زمانی قابل تنظیم بسته می شود و آسانسور تا زمانی که تنظیم شده غیر قابل استفاده است، معمولا با چرخش سوئیچ قدرت اصلی آسانسور. به طور معمول، با توجه به جریان زیادی که هنگام استارت موتور پمپ کشیده میشود، آسانسور هیدرولیکی با استفاده از سیستم های برق اضطراری استاندارد اجرا نمی شوند.
ساختمان هایی مانند بیمارستان ها اغلب ژنراتورهای اضطراری خود را برای این جریان آزمایش میکنند. با این حال، استفاده روزافزون از سافت استارتهای موتورهای فعلی که معمولا "درایو" شناخته می شوند، از بسیاری از این مشکلات اجتناب می کنند.
انکودر incoder سنسوری جهت خواندن دور موتور آسانسور میباشد. تابلو فرمان آسانسور بوسیله این سنسور میتواند متوجه حرکت ، سرعت و یا عدم حرکت موتور و درب آسانسور شود. و با توجه به سیگنالهای دریافتی از انکودر فرامین لازم را اجرا کند. جهت خرید و استعلام قیمت آسانسور و اجزای آن با بخش فروش ما تماس حاصل فرمایید.
بافر یا ضربه گیر وسیله ایست که ته چاهک آسانسور نصب میگردد. نصب بافر به گونه ایست که اگر آسانسور سقوط کند ، زیر کابین با بافر برخورد کند و در ارتفاع مثلا 30 سانتی (طول بافر) سرعت آن به تدریج به صفر برسد. بافر حوادث جانی و مالی را در لحظه سقوط آسانسور کاهش میدهد. بافر ها بصورت پلی اورتان یا پلاستیکی ، فنری و یا هیدرولیکی تولید میشوند.
به سیستم نجات اضطراری آسانسور بلک اوت گویند. در این سیستم هنگامی که برق آسانسور قطع می شود تابلو فرمان آسانسور تمامی مدارات اضافی را از مدار خارج کرده و بوسیله باطری بک آپ کابین را به نزدیکترین طبقه هدایت کرده و درب آن را باز میکند. پس از انجام ماموریت بلک اوت آسانسور خاموش شده و منتظر بازگشت برق شهر می ماند.
تراول کابل آسانسور ، کابل ارتباطی است که کابین را با تابلو فرمان آسانسور مرتبط مینماید. تعداد رشته های آن بستگی به تابلوی فرمان و نوع نصب آسانسور می باشد. جنس تراول کابل بسیار مهم است چرا که در صورت ایجاد قطعی ، آسانسور از حرکت می ایستد. جهت محاسبه طول تراول کابل باید ارتفاع چاه آسانسور را با فاصله تابلو فرمان تا چاله آسانسور جمع کرده و کمی نیز بلند تر در نظر بگیرید.
چرا که اگر تراول کابل بلند تر از حد باشد می توان آن را کوتاه کرد ولی اگر کوتاه باشد باید کامل تعویض شود. قیمت تراول کابل نیز گران است. پس محاسبات تراول کابل بسته به محل عبور آن باید دقیق باشد.
ادامه مطلب: بخش هفتم آسانسور چیست
با تشکر از مطالعه شما ، لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در پایین صفحه به اطلاع ما برسانید. خدمات شرکت آسان ژنراتور دانیال:
به روز رسانی 1400/7/20