تبدیل فرکانسی ژنراتور از 60 هرتز به 50 هرتز و بالعکس چگونه است؟ مبدل فرکانس ، کانورتر و رکتیفایر چیست؟توضیحاتی پیرامون برق 60 و 50 هرتز.
فرکانس خروجی یک ژنراتور یکی از پارامترهای مهم تعیین کننده خروجی مطلوب ژنراتور است. برق خروجی ژنراتور باید در فرکانس ثابت 50 هرتز یا 60 هرتز حفظ شود. تا با خروجی یک شبکه برق شهری و یا فرکانس دستگاه های مصرف کننده منطبق باشد. این فرکانس به طور معمول 60 هرتز در ایالات متحده و 50 هرتز در اروپا و ایران است.
شما همچنین ممکن است دو بخش مصرف کننده ایزوله با فرکانسهای مختلف داشته باشید. پس ضروری است که فرکانس خروجی ژنراتور را تغییر دهید. تا مطابق با لوازم مورد نیاز یا شبکه ای که ژنراتور شما با آن میخواهد سنکرون پارالل شود، باشد.
ژنراتورهای کنونی دارای موتورهایی هستند که به طور مستقیم به یک ژنراتور برای تولید برق کوپل شده اند. یکی از رایج ترین روش های تغییر فرکانس خروجی یک ژنراتور، تغییر سرعت چرخش موتور است. این دو عامل با فرمول زیر مرتبط هستند:
همانطور که در فرمول های فوق، یک ژنراتور 2 قطبی که فرکانس خروجی 60 هرتز را تولید می کند دارای سرعت موتور 3600 دور در دقیقه است. برای تغییر فرکانس خروجی به 50 هرتز برای تنظیم همان ژنراتور، سرعت موتور باید به 3000 دور در دقیقه کاهش یابد. به طور مشابه، برای یک ژنراتور 4 قطبی (مرسوم در ایران)، سرعت موتور 1800 دور در دقیقه، خروجی 60 هرتز تولید می کند.
کاهش سرعت موتور تا 1500 دور در دقیقه باعث خروجی 50 هرتز می شود. در مورد برخی ژنراتور ها ، می توانید تنظیمات دور موتور را با ایجاد چند تغییر در کنترل پنل ژنراتور خود تغییر دهید.
مراحل زیر را برای تغییر فرکانس ژنراتور خود از 60 هرتز تا 50 هرتز انجام دهید:
بردهای کنترل کننده ژنراتور نظارت و کنترل واحد خود را انجام می دهند. توابع حفاظتی برنامه ریزی شده ، به طور خودکار ژنراتور را در صورت کاهش فرکانس موتور یا فرکانس خروجی بسیار پایین خاموش می کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد یک ژنراتور، لطفا مقاله زیر را بخوانید: ژنراتور چگونه کار می کند .
(2) تبدیل فرکانس
اگر از یک ژنراتور ثابت استفاده می کنید، می توانید یک مبدل فرکانس را به واحد خود متصل کنید. یک مبدل فرکانس ترکیبی از یک رکتیفایر (یکسو ساز) و یک اینورتر(مبدل ولتاژ) است. یکسو کننده از خروجی متناوب ژنراتور (AC) برای تولید جریان مستقیم (DC) استفاده می کند. اینورتر این را تبدیل به خروجی AC از فرکانس مورد نظر می کند.
هر تغییر مطابق با ولتاژ مربوط به واحد مصرف کننده است. همچنین به کاربردی که مبدل فرکانس در آن مورد استفاده می شود بستگی دارد. مبدل های فرکانس، مانند مبدل های دوار و مجموعه های دیزل ژنراتور، از اجزای الکترومکانیکی ساخته میشدند.
با ظهور الکترونیک حالت جامد، در حال حاضر مبدل فرکانس به عنوان واحد های کاملا الکترونیکی ساخته شده است. مبدل فرکانس علاوه بر تغییر فرکانس خروجی، برای کنترل گشتاور و سرعت موتورهای AC مورد استفاده قرار می گیرد. مبدل های فرکانس همچنین در صنعت هوافضا برای تبدیل 50 هرتز یا 60 هرتز به خروجی 400 هرتز که در واحد نیروی زمینی هواپیما استفاده می شود، بکار میرند.
این سیستم ها همچنین برای کنترل سرعت فن ها ، پمپ ها و سایر بارهای گشتاور متغیر عمل می کنند. که در سرعت های قابل تنظیم موجود هستند.
(3) دیزل ژنرتور(Gensets) سرعت متغیر الکترونیکی
یک کلاس ویژه ای از دیزل ژنراتورهای شناخته شده به عنوان گشتاور های سرعت متغیر وجود دارد. که در آن سرعت موتور را به طور خودکار برای تولید خروجی با فرکانس متغیر تغییر می دهد. سپس اینورتر فرکانس برای اصلاح خروجی متغیر ژنراتور برای مطابقت با فرکانس خروجی مورد نیاز 50 هرتز یا 60 هرتز استفاده می شود.
استفاده از این دستگاه نیاز به درایو با سرعت متغیر و ترانسفورماتور را از بین می برد. نقص این تکنولوژی این است که اجزاء الکترونیکی علاوه بر گران بودن، برای استفاده در محیط های خشن که در آن ژنراتور به طور معمول عمل می کند، مناسب نیست. مهم است که توجه داشته باشیم که اینها متفاوت از ژنراتورهای سرعت متغیر که دارای انتقال مداوم متغیر (CVT)میباشند هستند.
که باعث می شود سرعت موتور تغییر کند اما سرعت ثابت ژنراتور را حفظ کند. این روش ، فرکانس خروجی را تغییر نمی دهد، اما اجازه می دهد تا ژنراتور برق خروجی را برای رفع نیازهای بار متغیر تغیر دهد.
همانگونه که میدانیم بیشتر اتلاف توان در شبکه انتقال برق اتفاق می افتد. حدود 30 درصد در ایران. با افزایش فرکانس ، برق تمایل به حرکت بر روی سطح سیم و کابل را خواهد داشت. لذا اتلاف توان کاهش می یابد. در فرکانس های بالاتر به گشتاور های بیشتر الکترو موتور می توان دست یافت. در فرکانس بالاتر هم چنین یکسوسازی راحت تر میشود. از آنجایی که بسیاری از دستگاهها دارای مدارات یکسو ساز یا رکتیفایر می باشند.
لذا اندازه المانهای یکسو کننده برق کوچکتر و ارزانتر خواهد شد.(رکتیفایر ac به dc).
با تشکر از مطالعه شما ، شرکت آسان ژنراتور دانیال فعال در زمینه :
به روز رسانی 99/1/15